Butter boy
Zondag was het zulk lekker weer dat we wel weer moesten barbecuen! En daar zijn ze hier goed in! Een van de heel lekkere dingen is “corn on the cob”, in het Nederlands is dat een maiskolf. En zo’n gegrilde maiskolf moet je met veel boter opeten. Wat op zich veel geklooi is, om die boter op die maiskolf te krijgen. Amerikanen zouden geen Amerikanen zijn als ze daar iets slims voor hadden: De butter boy! En voor wie wil weten hoe je mais moet klaarmaken voor de gril is hier het recept.
Domingo esteve um dia tão bonito que tivémos mesmo que fazer um churrasco! E aqui são peritos nisso! Uma das coisas mais deliciosas é o “corn on the cob”, que quer dizer milho na maçaroca. E no milho grelhado tem que se pôr muita manteiga. O que de facto não é fácil e faz muita chafurdice, tentar esfregar a manteiga na maçaroca escorregadia. Americanos não seriam Americanos se não tivéssem inventado uma coisa esperta para isso: o Butter boy! (Rapaz da manteiga!) E para quem quer saber como é que se prepara o milho para o churrasco, aqui fica a receita.
Ah! pois!! Eu tive que a pôr Com uma faca!! Modernices…